Menü


Malezya’nın Lider Araştırma Üniversitesi UPM ile OMÜ Arasında İşbirliği
17-07-2021

Malezya’nın ziraat ve mühendislik alanlarında önde gelen araştırma üniversitesi University Putra Malaysia (UPM) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanması planlanan işbirliği anlaşması kapsamında olası işbirliği alanlarının görüşüldüğü geniş katılımlı bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya UPM Uluslararası İlişkiler Biriminden Birim Müdürü Prof. Dr. Suhaimi Ab Rahman, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hasfalina Che Man, Başkan Ms. Noraihan Noordin, Küresel İlişkiler Başkanı ve Mevlâna ve Erasmus Koordinatörü Ida Suhaila Md Tahir, Değişim Birimi Başkanı Nadia Zawani Hussin; Mühendislik Fakültesinden Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mohd. Khair b. Hassan, Akademik Koordinatör Doç. Dr Noor Izzri Abdul Wahab, Kontrol Birimi Başkanı Doç. Dr. Asnor Juraiza Ishak, Mikroelektronik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nasri b. Sulaiman; Ziraat Fakültesinden Dekan Doç. Dr. Nur Azura Adam, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Juwaidah Sharifuddin ve Doç. Dr. Natrah Fatin Mohd Ikhsan ve  Shaerin Azlin Ab. Rahman katıldılar. Toplantıya OMÜ’yü temsilen Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Başkan Yardımcısı ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman, Ziraat Fakültesinden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Sami Yamak (UİB Başkan Yardımcısı), yapılacak olan anlaşmanın OMÜ yürütücüsü olarak Mühendislik Fakültesinden Dr. Serap Karagöl ve Ziraat Fakültesinden Doç. Dr. Yılmaz Kaya ile Uluslararası İlişkiler Biriminden Birol Kurt ve Tolga Arslan katıldılar.

Oldukça verimli ve kapsamlı bir akışla gerçekleşen toplantıda özellikle Ziraat ve Mühendislik alanlarında ortak araştırma, ortak yüksek lisans ve değişim programlarını içeren ve aynı zamanda Tıp Fakültesi değişim programlarına da imkân sağlayacak bir anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin güçlendirilmesi kararı alındı. Önümüzdeki süreçte OMÜ ve UPM’in ilgili birimlerinin çevrimiçi ve yüz yüze bir araya gelerek birçok alanda ortaklık kararlarını almaları beklenmektedir.