Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Çad Üniversiteleri Arasında İşbirliği Ziyaretleri
28-05-2021

22 Mayıs 2021'de üniversitemizin düzenlediği YÖS sınavı için Çad'a giden Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Umut Sami Yamak Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına çeşitli üniversitelerle bir dizi temaslar gerçekleştirdi. Bu çerçevede Doç. Dr. Yamak, N'Djamena Üniversitesi Rektörü Dr. Mahamat Saleh D. HAGGAR'ı ziyaret etti. Görüşmede N'Djamena üniversitesi mezunlarının Ondokuz Mayıs Üniversitesinde lisansüstü eğitim almaları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.  Yine Kral Faysal Üniversitesi Rektörü Dr. Hassana Bouba Djime, rektör yardımcıları ve idareciler ile yapılan görüşmede, üniversitemiz ile eğitim-öğretim alanında işbirliği yapılması talebini ileten üniversite yönetimi, öğretim elemanlarının Ondokuz Mayıs Üniversitesinin tecrübelerinden faydalanmasını istediklerini belirttiler. Ayrıca Abeche'de bulunan Çad Ulusal Yüksek Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Issa Youssouf Adoum ve Enstitü Öğretim Üyesi, OMÜ Mezunu Dr. Moisse Noubandigium ile tarım alanında ortak projeler yapılması konusunda ön görüşmeler yapıldı.