Menü


OMÜ İle Bangladesh Asia-Pasific University Arasında İşbirliği
21-04-2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Bangladesh Asia-Pasific Universitesi Mühendislik Fakültesi arasında çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi. Her iki üniversitenin Uluslararası İlişkiler Biriminin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen görüşmede katılımcılar mühendislik alanında uluslararası bilimsel iş birliği imkanlarını değerlendirdiler.

Asia Pasific University'den Prof. Dr. Aloke Kumar Saha, Dr. Nahreen Majed, Dr. Rasel Mia, Dr. Md. Rajibul Islam, Dr. Tasnia Hossain,  Dr. Tanveer Ferdous Saeed ve  Abdullah Al Masud'un katıldığı toplantıda öncelikle iki üniversite arasında işbirliği antlaşması yapılması ve ortak yüksek lisans ve öğrenci değişim programları gerçekleştirilmesine ilişkin prensip kararı alındı. Toplantıya OMÜ Mühendislik Fakültesinden Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Doç. Dr. Emre Burcu Özkaraova, Dr. Öğretim Üyeleri Akın Özdemir, Gediz Uğuz, Serap Karagöl ve Sinem Çevik katıldılar.

Toplantıda OMÜ Teknopark proje ve çalışmalarının ilgi çekmiş olup gelecek dönemde ikili işbirliğini geliştirmek amacıyla bu alanı da kapsayan bir dizi toplantının yapılması planlanıyor.