Menü


ABD Cleveland State Üniversitesi'nden Fulbright Uzmanı Prof. Dr. Oya İçmeli Tükel'in Üniversitemizi Ziyareti
27-12-2016

ABD’den Özel Bir Misafir

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Cleveland State Üniversitesi’nden Fulbright Uzmanı Prof. Dr. Oya İçmeli Tükel’i 2 hafta süresince konuk ediyor.

Fulbright Uzmanı Programı Ziraat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nin işbirliği ile Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından organize edildi.

Prof. Dr. Oya İçmeli Tükel, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Yenilik Yönetimi alanlarında hem eğitim öğretim ve hem de öğretim programı tasarımı konularında tecrübesi olan bir akademisyendir.

Kendisinin OMÜ’de geçirdiği ilk haftadan sonra kurumlarımız arasında yapılacak işbirliği için gelecekte gerçekleştirilecek gelişim eylem planını görüşmek üzere kendileriyle Uluslararası İlişkiler Birimi’nde bir toplantı yapıldı. UİB Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, her seviyede işbirliğinin önemini vurguladı. Önerilen eylem planı yakın gelecekte uygulanmaya başlanacak.

OMÜ’de ziyaretçimizi ağırlayan Alaçam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek de toplantıya katılanlar arasındaydı ve özellikle Lojistik ve Yenilik Yönetimi alanlarında gelecekte gerçekleştirilebilecek olası projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Uygulanabilecek durumda olan faaliyetler önümüzdeki yıl uygulamaya konacak.

Prof. Dr. Tükel’in ziyareti sırasında gerçekleştirilen faaliyetler:

1. Lisans / Lisansüstü / Öğrenci Kulüplerine Yönelik Seminer

Öğrencilerimiz CSU’nun sunduğu ağ kurma, uluslararası işbirliği ve öğrenim/staj imkanları ve bunların önemi konularında fikir sahibi oldular ve bu alanlara ait gerçek bilgiler edindiler. Bu deneyim, öğrencilerimizin kariyerleri ve eğitim olanaklarıyla ilgili bakış açılarını genişletmelerine yardımcı olacaktır.

http://www.omu.edu.tr/tr/icerik/alacam-meslek-yuksekokuluna-amerikadan-konuk

2. Sanayi ile Buluşma

Fikir alışverişinde bulunup Üniversite ve sanayi şirketleri arasında güçlü bir ilişki kurarak ve geliştirerek uygulanabilir ve tüm temel paydaşların desteklediği eylem planları oluşturabilecek duruma geleceğiz.

3. Öğrenim Programının Oluşturulması / Yaz Staj Değişim Programı

Fulbright konusunda uzman olan bir akademisyenin yerleşkede ağırlanmasının etkisi büyük oldu ve her iki kurumun öğrenim programının daha iyi anlaşılmasının önündeki engellerin aşılmasına ve OMÜ’de uygulanabilir bir yenilikçi ortak programın oluşturulmasına yardımcı oldu. Yakın zamanda web sayfamızdan üzerinde anlaşılan programla ilgili detaylı bilgi verilecektir.

4. Akademik Girişimcilik Konferansında Misafir Konuşmacı

Daha fazla bilgi:

Haberler

http://www.omu.edu.tr/tr/icerik/akademik-girisimcilik-alaninda-tecrube-paylasimi

http://m.dengegazetesi.com.tr/tecrube-paylasimi-programi-122168h.htm

Program

http://www.omu.edu.tr/tr/icerik/davet-girisimcilik-egitimi-tecrube-paylasimi